2020-09-30 11:09:15• hírek • Bede Emőke

Vörös forgatókönyv lépett érvénybe egy Szatmár megyei tanintézményben

A Turcon működő Anghel Saligny Műszaki Líceum hivatalos Facebook-oldalán osztotta meg a hírt, mely szerint szeptember 30-tól október 9-ig a vörös forgatókönyvet követve zajlik majd az oktatás a tanintézményben.

„Kedves diákok, tisztelt szülők. A Turc község területén regisztrált új megbetegedések magas száma miatt az Anghel Saligny Műszaki Líceumnak át kell térnie a vörös forgatókönyvre, melynek értelmében az oktatási tevékenység szeptember 30. és október 9. között online fog zajlani” – írta az iskola vezetősége.


Amint arról korábban beszámoltunk, azokat a településeket tekintik jelen helyzetben biztonságosnak, ahol az utóbbi két hétben az ezer lakosra jutó napi megbetegedések átlaga egy alatt volt, ezekben minden diák iskolába mehet. Ahol az utóbbi két hétben az ezer lakosra jutó napi megbetegedések átlaga meghaladja a hármat, az iskolákat bezárják, és távoktatásban folytatódik a tanév – ez történt Turcon is. Azon településeken pedig, ahol közepes a járványveszély – tehát a mutató 1 és 3 között van – csak a diákok egy része járhat iskolába: az óvodások, az elemi és a végzős (8. és 12.) osztályok diákjai személyesen vehetnek részt az oktatásban, a többi tanuló pedig annak függvényében, hogy hány diákot tud fogadni az iskola a járványügyi távolságtartási szabályok betartása közepette.



Újabb koronavírusos diákok Szatmár megyében

A Szatmár Megyei Prefektusi Hivatal szerdai tájékoztatása szerint az elmúlt 24 órában két tanintézményben is találtak egy-egy koronavírusos diákot. Az ilyenkor követendő eljárásnak megfelelően a két érintett osztály a következő két hétben online vesz részt az oktatásban. Azt, hogy melyek ezek az iskolák, az idézett forrás nem közölte.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: